optimering af et 1960'er hus - Blog indlæg 5
Her er et klassisk 1960'er hus med overetage.
Jeg vil nu vise 3 muligheder der kan energiforbedre dette hus.
Da huset har overetage vil jeg starte med at få efterisoleret op imod kip. Billedet her nedenunder viser hvor den eksisterende isolering ligger, og overover vil den nye isolering så blive lagt ind, som billedet viser, er det en noget tykkere isolering der vil blive lagt ind, hvilket virkelig viser hvor meget vi igennem tiden har fundet af der skal bruges for at optimere lufttætheden i husene.
Som det også er vist på det ovenstående billede, vil det blive efterisoleret ud mod tag siderne.
På næste billede ses det hvordan denne efterisolering løses ned i tagfoden.
Selvom kravene lyder at huset skal være mere lufttæt, og at vi skal sørge for at huset er mest muligt energi besparende. Skal man samtidig passe på huset ikke bliver for tæt, især ikke op under taget. Dette kan nemlig medføre fugt, og i værste tilfælde danne skimmelsvamp, hvilket man kan blive utrolig syg af, og huset kan ende med at tage så meget skade at det aldrig bliver beboeligt igen.
Derfor, ses udluftningen imellem den nye efterisolering og tagryggen, så der hele tiden er en vis udluftning men stadig minimal, og en udluftning der ikke vil påvirke indeklimaet, da den er placeret så højt oppe under taget som muligt.
Dette var taget der nu blev optimeret bedst muligt, men det er ikke nok kun at energiforbedre der. Så lad os kigge lidt på lidt vægge nu vi er i gang.
Jeg har valgt at den måde vi skal energiforbedre vores ydervægge på, vil være hvor der efterisoleres udefra, og derudover bliver en ny pudset facade, som så bliver koblet sammen med at vi efterisolere soklen samtidig og facade pudsen derfor kommer ned og bliver pudset sammen med sokkelpudsen, så det danner en ensartet overflade, og derved danner en bedre lufttæthed, som giver et bedre indeklima, og ja en flottere facade, som bygningsreglementet samtidig med at vi energiforbedre også sætter krav til at fremtoningen forbliver den samme eller bedre.
Igen på dette billede kan vi se, hvor langt vi er nået mht. isoleringstykkelsen, hvor meget der i dag skal bruges for at huset er helt energirigtigt.
I ældre huse, ser man ofte at vinduer er enten punkteret, dårligt isoleret, eller kun består af et glas, hvilket kan medvirke at der er utætheder og derfor er træk fra vinduerne. Derfor ville en god energiforbedring i et ældre hus være at skifte vinduerne ud.
Jeg har valgt i netop dette hus, skal de have skiftet vinduer, og valget faldt på termo vinduer, netop for at optimere mest muligt.
Nedenfor kan ses den måde vi i dag vil tætne et nyt vindue. Der vil komme en ny pakningsliste ind som vil mindske træk. Der vil blive fuget omkring vinduer, en type fuge som kan ekspandere så den giver sig efter vind og vejr. Samtidig vil der imellem isoleringslagene komme en lufttæt fuge ind som igen vil mindske træk nedefra (vindueskarmen) så der mindskes træk fra en kuldebro.
Ved at vælge en termorude, vælges der derfor en energirude, og dette er med til at optimere huset, både dets udseende men også indeklimaet, og lufttætheden som bygningsloven kræver det i dag.
Med disse nye tiltag til at optimere og energiforbedre et hus, vil jeg mene at husets helhed gør at der vil blive sparet en masse på energien for at holde huset varmt, men det optimere også huset helhed og udtryk som gør huset vil stige i værdi, samt vil holde i mange flere år endnu.
Kommentarer
Send en kommentar