Spørgsmål til energirigtigt byggeri

Undervisningen i dag har gået på at finde spørgsmål inde på

www.byggeriogenergi.dk samt www.rockwool.dk

Vi har alle fundet på nogle spørgsmål og jeg har været inde og vælge 5 forskellige, fra forskellige elever, de kommer her nedenunder.


Spørgsmål 1 - Er stillet af Jonas Pedesk
Hvilke alternative isoleringsmaterialer til vægisolering kan man bruge? ( med "alternative" menes der isolering der ikke er i form af sten - og papiruld)
Svar - Der findes flere forskellige isolerings muligheder end de klassiske der består af sten - og papiruld. Her er en hyppig kending indenfor min branche (beton/stål) Polystyren, som er baseret på flamingo. Der findes dog også andre, bl.a. Hør, træfibre, halm og andre. Mange af disse typer er dog ikke brandsikre, og derfor bruges der hyppigst den klassiske sten - og papiruld, som f.eks. rockwool laver. I beton branchen og generelt byggebranchen bruges f.eks. polystyren i soklen hvor betonen er støbt op omkring polystyrenen.
Svar fundet på www.bolius.dk alternativ isolering
 
Spørgsmål 2 - Er stillet af Annika Baastrup
Der findes 3 måder at efterisolere sine vægge på?
Svar - En muret facade skal efterisoleres, dette kan gøres ved at man efterisolere på udvendig side og derfor får en ny facade, det kan gøres indvendig så man rykker indvendig væg og derfor får et mindre gulvareal indvendig. Men det kan også gøres sådan at man får blæst isolering ind i sin hulmur, dette er på noget ældre huse hvor man dengang ofte isolerede med leca kerner.
Svar fundet på www.byggeriogenergi.dk efterisolering af tung ydermur.
 
Spørgsmål 3 - Er stillet af Iryna Doshchynska
Hvilke boliger skal energimærkes?
Svar - Det er i dag lovpligtigt at energimærke sit hus, dog er der få undtagelser som hvis huset er under 60 m2 eller en offentlig bygning er under 250 m2. Dvs. at alle private huse over 60 m2, dog skal alle nybyggede huse, samt alle offentlige bygninger over 250 m2 skal i dag energimærkes.
Svar fundet på www.ens.dk energimærkning
 
Spørgsmål 4 - Er stillet af Trine Østlund
Hvorfor er ventilation vigtig?
Svar - Ventilation i et person hus er vigtigt, grundet indeklimaet, både det termiske men også det atmosfæriske klima. Desuden er ventilation også vigtigt, grundet den daglige omgang i huset, heriblandt tøjvaske, madlavning osv. der dannes fugt i næsten alt man foretager sig, og vi ønsker ikke at huset skal blive dækket af f.eks. skimmelsvamp, så derfor er ventilationen vigtigt netop for at undgå dette.
Svar fundet på www.byggeriogenergi.dk under ventilation i enfamiliehuse.
 
Spørgsmål 5 - Er stillet af Kristine Mørk
Hvad kan man gøre for at undgå kuldebro
Svar - Kuldebroer findes typisk i "samlingerne" i huset f.eks. fra ydervæg og til sokkel. For at undgå disse kuldebroer skal der isoleres ordentligt. I gamle byggerier er soklen oftest lavet i beton sammenstøbt med terrændækket, og derved dannes en kuldebro i samlingen fra beton og ydervæg, for at mindske denne kan man derfor efterisolere som vist på billedet
Svar fundet på www.byggeriogenergi.dk under utætheder, kuldebroer og isolering - kulderbroer

 

Kommentarer

Populære opslag