Spørgsmål og svar omkring de nye energikrav der er i BR18 - Blog indlæg 4
Kristine Mørk spørger: Hvilke energikrav er der ved tilbygninger?
Svar: Alle tilbygninger skal opføres så energibehovet ved en ny beregning ikke overstiger energirammen. Størrelsen af energirammen for tilbygningen beregnes ud fra det grundlag at det er det samlede areal af hele bygningen.
Ligeledes må tilbygningen benytte varmetabsrammen, hvis tilbygningens varmetab ikke bliver større end hvis U-værdikravene i §268 er opfyldt.
Samtidig kan vinduer i tilbygningen indregnes som de reelle vinduer i varmetabsrammen.
Casper Nielsen spørger: Hvordan skal nybyggede pavillonmoduler varmes på anden måde end direkte elvarme?
Svar: Flytbare pavilloner, må gerne opvarmes med elvarme, men hvis den står permanent i 2-5 år, altså det samme sted (stadig flytbar) skal den opvarmes med samme varmekilde som den reelle bygning, evt. fjernvarme.
Casper Nielsen spørger: Må tilbygninger benytte varmetabsrammen?
Svar: Ja, tilbygningerne må godt benytte varmetabsrammen, hvis dens varmetab ikke bliver større end U-værdikravene i §268 er opfyldt.
Jeanett Spetzler spørger: Hvor længe må midlertidige pavilloner stå?
Svar: En flytbar pavilion, samt en permanent pavilion, som står i mere end 5 år skal opfylde kravene som et nybyggeri.
Mette Karstensen spørger: Hvilket krav stilles der til eksisterende bygninger uden adgang til fjernvarme eller naturgas?
Svar: Eksisterende bygninger som ligger i områder, hvor der ikke er mulighed for tilslutning af fjernvarmenet eller naturgasnet, eller hvor der er planer om at etablere en ny varmeforsyning, er ikke omfattet af §293, som lyder på at bygningsopvarmning skal være baseret på vedvarende energi.
Kommentarer
Send en kommentar